- Tandoorimarinade:
- Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter.
- Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft samt resten av krydderet og rør godt.
- Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet, eller del kyllingen opp i stykker. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn.
- Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.
- Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 grader og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.
- Server med tomat- og agurksalat, basmatiris, hjemmelaget raita naanbrød og chutney.
- Tomat- og agurksalat:
- Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt frem til servering.
Naanbrød får du også kjøpt ferdig i mange dagligvarebutikker.
Slik lager du naanbrød
Slik lager du raita
Tips: Det er ikke noe problem å lage denne retten til mange. Fyll gjerne en hel langpanne i god tid før gjestene kommer og sett den kjølig. Sett formen i ovnen en drøy halvtime før dere skal spise.
Du kan også bruke hel kylling delt i porsjonsstykker. 1 kylling rekker til fire.
Flere gode indiske retter finner du her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev