Dagens rett

Torsk på potetpuré med pesto og små grønnsaker

Slik gjør du torsken torsdagslekker

Slik gjør du torsken torsdagslekker

Nå er det måneder med "r" i, og det i overskuelig framtid. Og torsken er atter fast i fisken. Denne oppskriften vil få alle til å glede seg til middag.
Redaksjonen
29 November 2018 - 01:00

Torsk er en av våre flotteste råvarer fra havet, men selv torsk kan lages kjedelig. Det skal imidlertid ikke så mye til - bare litt hjemmelaget potetstappe og pesto, og vips så hr du en rett alle vil slåss om siste biten av.

Flere spennende torskeretter finner du her 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Torsk på potetpuré med pesto og små grønnsaker

Torsk på potetpuré med pesto og små grønnsaker

Fremgangsmåte

Start med pestoen. Den holder seg i kjøleskap i minst 1 uke.

Bland hvitløk, basilikumblad, pinjekjerner og parmesan i food-processor og kjør det til en glatt masse.

Spe litt om gangen med olje til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.

Potetpuréen:
Skrell og skjær poteter og jordskokker i terninger og kok dem i usaltet vann til de er godt møre.
 

Sil kokevannet fra og damp poteter og jordskokker godt. Mos og rør inn smør og fløte til en luftig mos.

Smak til med salt og pepper og rør inn persille like før servering. Rist skinken over middels høy varme i en tørr stekepanne til den er sprø.

Grønnsakene:
Rens grønnsakene og skjær dem i små terninger. Gi dem et raskt oppkok (forvell) i lettsaltet vann i 1-2 minutter.
 
Fisken:
Kok opp ½ l vann med 1 ss salt til fisken. Skjær fisken i fire jevnstore stykker og la den trekke rett under kokepunktet (posjere) i ca. 5 minutter.
 

FLere deilige torskeretter finner du her

Servering:
Fordel puréen på varme tallerkener, legg fisken over. Legg en skive skinke på fisken. Fordel grønnsakene rundt og drypp pesto rundt.
 

Les mer om den kritthvite delikatessen og få gode tips her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 05. mai

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her