Torsk på potetpuré med pesto og små grønnsaker
Foto: Petter Berg

Torsk på potetpuré med pesto og små grønnsaker

Torsk er en av våre flotteste råvarer fra havet. Bare litt hjemmelaget potetstappe og pesto, og vips så har du en rett alle vil slåss om siste biten av.

Fremgangsmåte

Start med pestoen. Den holder seg i kjøleskap i minst 1 uke.

Bland hvitløk, basilikumblad, pinjekjerner og parmesan i food-processor og kjør det til en glatt masse.

Spe litt om gangen med olje til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.

Potetpuréen:
Skrell og skjær poteter og jordskokker i terninger og kok dem i usaltet vann til de er godt møre.
 

Sil kokevannet fra og damp poteter og jordskokker godt. Mos og rør inn smør og fløte til en luftig mos.

Smak til med salt og pepper og rør inn persille like før servering. Rist skinken over middels høy varme i en tørr stekepanne til den er sprø.

Grønnsakene:
Rens grønnsakene og skjær dem i små terninger. Gi dem et raskt oppkok (forvell) i lettsaltet vann i 1-2 minutter.
 
Fisken:
Kok opp ½ l vann med 1 ss salt til fisken. Skjær fisken i fire jevnstore stykker og la den trekke rett under kokepunktet (posjere) i ca. 5 minutter.
 

FLere deilige torskeretter finner du her

Servering:
Fordel puréen på varme tallerkener, legg fisken over. Legg en skive skinke på fisken. Fordel grønnsakene rundt og drypp pesto rundt.
 

Les mer om den kritthvite delikatessen og få gode tips her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her