Start med pestoen. Den holder seg i kjøleskap i minst 1 uke.
Bland hvitløk, basilikumblad, pinjekjerner og parmesan i food-processor og kjør det til en glatt masse.
Spe litt om gangen med olje til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.
Potetpuréen:
Skrell og skjær poteter og jordskokker i terninger og kok dem i usaltet vann til de er godt møre.
Sil kokevannet fra og damp poteter og jordskokker godt. Mos og rør inn smør og fløte til en luftig mos.
Smak til med salt og pepper og rør inn persille like før servering. Rist skinken over middels høy varme i en tørr stekepanne til den er sprø.
Grønnsakene:
Rens grønnsakene og skjær dem i små terninger. Gi dem et raskt oppkok (forvell) i lettsaltet vann i 1-2 minutter.
Fisken:
Kok opp ½ l vann med 1 ss salt til fisken. Skjær fisken i fire jevnstore stykker og la den trekke rett under kokepunktet (posjere) i ca. 5 minutter.
FLere deilige torskeretter finner du her
Servering:
Fordel puréen på varme tallerkener, legg fisken over. Legg en skive skinke på fisken. Fordel grønnsakene rundt og drypp pesto rundt.
Les mer om den kritthvite delikatessen og få gode tips her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av
Eksportutvalget for fisk