Makrell hører utvilsomt sommeren til. Her får du en oppskrift som nok skiller seg fra de fleste makrellmåltidene du har hatt i sommer. Denne fete fiskesorten passer perfekt inn i en japansk smaksdrakt. Og sando er japanernes favoritt-hurtigmat.
Dagens rett
Saba sando - Makrellsandwich på japansk vis
Foto: (Tom Haga)
Dette er en hurtigmatfavoritt i Japan - bli frelst du også
Sando er japansk sandwich, men mellom brødskivene er det sjelden du finner ost og skinke som her. Derimot en smaksrik vri som denne.
Aase E. Jacobsen
18 August 2020 - 01:00
Saba sando - Makrellsandwich på japansk vis
Fremgangsmåte
- Mariner makrellfiletene i BBQ-sausen i rundt 15 minutter.
- Rasp gulrøttene på et rivjern. Vask og tørk salatbladene.
- Du kan bruke den brødtypen du liker, det trenger ikke være focaccia. Bruk gjerne surdeigsbrød eller baguette. Del brødet i to. Eventuelt kan du lage fire sandwicher av brødskiver.
- Grill eller stek den ferdigmarinerte makrellen med skinnet på, helst til skinnet blir sprøtt og crispy. Pensle med litt ekstra marinade under grilling/steking ved behov.
- Gi gjerne brødet en lett omgang på grillen/ i stekepannen også.
- Legg fisk og grønnsaker inn i sandwichen.
Tips:
Habaneropulveret kan reduseres eller utelates om du ikke er glad i sterk saus.
Du kan også prøve denne sandoen
Se alt det andre du kan lage med makrell
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå