Norsk lam er en fantastisk råvare som vi godt kan spise mer av. Prøv denne deilige oppskriften.
Her er enda flere velsmakende lammeretter
Påskens beste tips om mat og drikke finner du her
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Lammeskavpanne
Fremgangsmåte
Benfritt lammekjøtt i tynne skiver (skav)
Brun kjøttet på sterk varme i 3-4 minutter i en jerngryte.
Tilsett sopp og purre og stek videre i et par minutter.
Tilsett fløten og kok opp. La det trekke ca. 10 minutter.
Rør i tyttebærsyltetøy og smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
83 POENG
Garlic mashed potatoes (potetmos med hvitløk)
Fremgangsmåte
Skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok potetene i usaltet vann til de er møre.
Hell fra kokevannet. Spe med melk og mos potetene med et potetmosjern. Rør inn smør, presset hvitløk, salt og kvernet pepper.
Ekstra god smak på potetmosen blir det om man erstatter en del av melken med rømme.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig