Denne oppskriften er utviklet av grilleksperten Jan Henrik Gladkokken Syversen. Han mener at ribba blir enda enklere å lykkes med om du tar grillen i bruk. Han lover «knasende sprø svor, saftig svinekjøtt og -fett som smelter på tungen gjør de fleste av oss mo i smaksløkene og at det er like – om ikke mer – velsmakende å tilberede ribba på grillen».
– Å lage ribbe på gassgrillen er en veldig enkel prosess og denne oppskriften tar kun to timer fra start til munn. Det er få ingredienser og få grep, mener han.
Men du må selvsagt følge med - og følge oppskriften. Han har flere tips som enhver ribbekokk kan ha glede av, også om du velger steikeovnen:
– Det første jeg gjorde var å legge ribba i grovsalt med svoren ned og satt den i kjøleskapet i 48 timer. Saltet vil tørke ut skinnet og når vi tar den i ovnen vil fettet trekke inn og poppe svoren.
Et bonustips for dem som virkelig vil imponere er å bruke en teknikk som erfarne grillentusiaster kjenner godt til, nemlig «low and slow». Ribba kan ligge i timesvis på lav temperatur i grillen, så lenge den oppnår en kjernetemperatur på rundt 75 grader.
Hvis du heller vil lage klassisk ribbe med sprø svor
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her