Dagens rett

Ristet breiflabb med krabbesmør og selleripuré, appelsin i krydderkrem

Lag denne lekre middagen til din kjæreste

Lag denne lekre middagen til din kjæreste

Gourmetmåltid midt i uka er tillatt på selveste valentinsdagen, eller egentlig uansett når du har lyst å lage noe ekstra godt. Du blir rikelig belønnet med smak og hurrarop.
Aase E. Jacobsen
13 Februar 2021 - 01:00

Alle og enhver blir lykkelig av å få en slik lekkerbisken servert. Kombinasjonen av lettstekt breiflabb og krabbesmør er like forførende genial som den er enkel. Finner du ikke breiflabb i fiskedisken, smaker det like godt med skrei eller torsk. 

Og desserten krever nesten ingen kalorier å lage. Men gir mangfoldig avkastning. 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ristet breiflabb med krabbesmør og selleripuré

Ristet breiflabb med krabbesmør og selleripuré

Fremgangsmåte

Skjær breiflabben i fire stykker. Ha på salt og nykvernet pepper. Stek fiskestykkene i rapsolje i en god, varm panne.

Krabbesmør:
Rør smøret mykt i en mikser. Hakk opp krabbekjøttet og bland det i smøret. Ha deretter i cognac, sitronsaft, kjørvel, kruspersille og bland godt. Legg smøret i ett hjerteskjell eller blåskjell eller en liten porselensskål.

Sellleripure:
Skrell poteter og selleri og skjær i terninger. Kok det mørt i lett saltet vann. Hell av kokevannet. Mos bitene og spe pureen med melk og fløte til en passe fast mos. Pisk inn smøret og smak til med salt og pepper.

Kok pastaplater etter anvisning på pakken.

Legg opp breiflabben på nykokte pastaplater på tallerken og legg krabbesmøret i skjell på pastaen sammen med fisken, slik at det smelter av varmen fra den. Server med selleripureen. 

Foto: Synøve Dreyer

Her finner du mange flotte oppskrifter med breiflabb

Har du lyst på en annen fiskerett så se på disse

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Appelsin i krydderkrem

Appelsin i krydderkrem

Fremgangsmåte

  1. Skrell appelsinene. Få bort mest mulig av det hvite.
  2. Skjær kjøttet i skiver eller terninger. 
  3. Pisk sammen mascarpone, krydder og honning. 
  4. Bland forsiktig inn appelsinbitene.
  5. Fordel i serveringsskåler.
  6. Pynt med hakkete nøtter eller mandler.  

Tips: Hvis du har god formkake til overs, kan den tørkes, knuses og blandes inn for ekstra krønsj.'

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her