Vi starter med en lekker liten sak med spekeskinke, friske fiken og hasselnøtter komponert av Miriam Østvik Jenssen, tidligere medlem av det norske kokkelandslaget og som har jobbet på en rekke topprestauranter før hun tok en bachelor i ernæring og fikk tvillinger! Senere i år gjør hun nok et karrierehopp og blir assisterende kjøkkensjef på Gastronomisk Institutt i Stavanger.
Dagens hovedrett er signert av en annen kvinnelig kokk som har markert seg sterkt gjennom hele sin kokkekarriere både i konkurranser og som bedriftsleder. Kari Innerå er nå innehaver av den populære restauranten BA53 i Oslo. Kari som vokste opp i havgapet utenfor Harstad, har et godt grep om skrei som råvare. Her deler hun noen av sine kokkeknep med deg:
Salte fisken
Dryss skrei i porsjonsstykker med salt, 25 gram per kilo, og la dem ligge i 7 minutter før du skyller fisken og tørker av med papir.
Kaldt smør
Hollandaisesausen er kjent for å være litt vrien, men velger du å vispe inn kaldt smør som her, er sannsynligheten for å lykkes mye større. Bare pass på at sausen ikke koker!
Og husk, har du dårlig tid, er det selvfølgelig også mulig å kjøpe ferdigsaus som det finnes flere av i butikkhyllene.
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.