Skjær den ferdige utvannede og rensede klippfisken i porsjonsstykker.
Skold tomatene, fjern skinn og kjerner og del dem i små biter.
Surr gulrot, stilkselleri, løk og hvitløk i olje.
Tilsett fisken og surr den litt. Ha i tomater og buljong og dryss over litt pepper og ev litt salt. La småkoke ved svak varme.
Skrell potetene og skjær dem i ca 1 cm store terninger. Legg dem over fisken og kok ca 15 minutter.
Smak til med salt og pepper og dryss over persille, basilikum og pinjenøtter. Server med godt brød eller flatbrød ved siden av. Denne oppskriften stammer fra Liguria i Italia.
Her finner du flere gode oppskrifter med klippfisk
Tips: Ferdig utvannet og renset klippfisk finner du i velassorterte butikker. Skal du vanne ut klippfisken selv skal den vannes ut i minst 1 døgn, gjerne 2 hvor du skifter vannet etter halvgått tid.
Les mer om klippfiskens kultpotensiale her
Lær hvordan du lager fiskekraft her
Se alle våre andre oppskrifter på fiskegryte
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev