Hjerteskjell er en mer eksklusiv råvare enn blåskjell. Men siden smaken er så intens, behøver vi ikke bruke like mye av dem i en oppskrift som denne.
Og får du ikke tak i hjerteskjell, kan du fint bruke små blåskjell.
Til en så lekker helgemiddag må vi ha noe godt i glasset
Steinbit med linser, hjerteskjell og glaserte grønnsaker
Fremgangsmåte
Når linsene er møre siles væsken og grønnsakene fra linsene. Bland linsene med redusert rødvin, hjerteskjellkraft, glace, sjalottløk og hvitløk. Kokes i 5 minutter. Pisk inn 2 ss usaltet smør og smak til salt og pepper. Eventuelt også litt sukker.
Kok grønnsakene ferdig i sitron, sukker og ingefær til de er blanke. Tilsett hjerteskjell mynte og olje. Smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG