Det må være dårlige erfaringer med overkokt brokkoli som gjør at noen kan mislike denne grønnsaken. For den kan sin hverdagslige fremtoning til tross, skape utrolig mye matglede, bare du vet hva du skal gjøre med den i stedet for å bare koke den.
Dagens rett
Gratinert brokkoli
Foto: (GMVozd)
Når brokkoli gratineres, vil alle ha dobbel porsjon
Så uforståelig det enn kan virke for en som elsker brokkoli er det noen som mener det motsatte. Men når den grønne blomsten får denne behandlingen, blir den uimotståelig.
Aase E. Jacobsen
01 Juli 2020 - 01:00
Gratinert brokkoli
Fremgangsmåte
- Fjern den nederste cm og det hardeste skinnet på brokkolistilken. Del opp i buketter og skjær stilkene i skiver. Kok opp vann og forvell i 1 minutt. Skyll i kaldt vann og legg i en ildfast form.
- Skyll og kutt vårløk i skiver og fordel over.
- Kok opp matfløte, spisskummen og finhakket hvitløk. Pisk inn smør og smak til med salt og pepper. Hell over brokkolien og topp med revet ost.
- Gratiner i ovnen ved 175 grader i 15 minutter eller til overflaten er gyllen. Dryss over friske urter.
Server med salat og godt brød.
Se alt det gode du kan lage med brokkoli
Her finner du mange vegetarretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå