Det er ikke mye som skal til for å lage en søndags- eller festmiddag med personlig preg. Som i så mange andre oppskrifter, er det sausen som gjør susen. Selv om du ikke har egenplukket sopp for hånden, blir denne sausen himmelsk med kjøpesopp.
Se alt det andre du kan lage med sopp du har plukket selv
Her bestilller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Kyllingfilet med kål og kremet soppsaus
Fremgangsmåte
- Stek kylingfiletene 3-4 minutter på hver side i olje og krydre med salt og pepper.
- La dem hvile før de evt skjæres i skiver (det er en fin måte å drøye råvaren på).
- Del kålen i tynne båter og la den dampe i smør og litt vann.
- Hell fra kokevannet og spar litt til sausen.
- Sausen:
- Stek sopp og løk i litt smør. Bland inn fløte og hvitvin samt kokevannet og kok opp.
- La koke til sausen tykner.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg kyllingen oppi sausen. Dryss over finhakket persille.
- Server med smørdampet kål, kokte poteter og godt brød.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 214.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG