Pai er fantastisk godt, og det er en flott måte å bruke rester som du måtte ha igjen fra tidligere middager på. Ved å fordele oppskriften på porsjonsformer, er det lettere å ta vare på restene etter paimiddagen. De er nemlig supre som innmat i matpakken eller som lunsj til dagen etter.
Se alle de fristende paioppskriftene her
Skaff deg dagens rett som e-post
Kyllingpai med ost og bacon
Fremgangsmåte
- Paideig: Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
- Trykk deigen ut i en stor paiform eller mange små. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
- Fyll: Rens kyllingen for skinn og ben. Skjær kjøttet i passe store biter.
- Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet.
- Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet.
- Dryss over revet ost.
- Stek paien videre ved 180°C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.
Mange flere lekre paier finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG