Surstek er en tradisjonsrik rett som bør settes på middagsbordet oftere. Den tar litt tid å forberede, faktisk en hel uke, så du har ingen tid å miste. Benytt denne helgen til å forberede et skikkelig herremåltid til neste søndag.
Mens du venter, kan du prøve en annen langt mer hurtiglaget rett med reinsdyr, nemlig finnbiffgryte.
I vår rikholdige kokebok finner du en rekke andre gode viltretter.
Sjekk ut våre viltoppskrifter her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Reinsdyr surstek med sennepskremet rosenkål
Fremgangsmåte
- Steken:
Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell surmelk over. La det ligge i kjøleskapet i ca. en uke. Snu kjøttet hver dag. - Skyll og tørk steken. Brun den i en jerngryte sammen med løk skåret i båter.
- Strø på salt, hell over melk, legg i pepper og laurbærblad, og la den trekke over svak varme til steketermometeret viser 65 grader.
- Ta kjøttet opp av sjyen og hold det varmt mens du lager sausen.
Sausen:
- Bruk sjyen fra steken. Rør melet ut i rømme og visp jevningen inn i sjyen.
- La sausen småkoke ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Sennepskremet rosenkål:
Rens rosenkål og kok den i lettsaltet vann til den har litt tyggemotstand ("al dente"), ca. 4 minutter. Mens rosenkålen koker, steker du løken i panne med smør. - Hell på fløte når løken er blank og myk. La dette koke i ca 10 minutter.
- Smak til med sennep, salt og pepper. Vend til slutt inn rosenkålen.
Server reinsdyrsteken i skiver med sennepskremet rosenkål, sausen, kokte poteter og rørte tyttebær.
Tips:
Denne retten trenger noen dagers planlegging siden kjøttet skal ligge i surmelk i hele syv dager. Resultatet blir en smakfull middag som kan gi gjestene dine et søndagssalig blikk. Gammel, ekte og rotnorsk oppskrift.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
Finnbiffgryte med sopp og oliven
Fremgangsmåte
- Brun kjøttet i smør i panne sammen med sopp kuttet i skiver. Dryss på salt og pepper.
- Tilsett crème fraîche og vann. Smuldre buljongterningen i. La gryten småkoke et par minutter.
- Klipp over kryddergrønt og tilsett oliven og tyttebær.
Server med ris evt godt brød.
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 439.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 185.90 kr Basisutvalget84 POENG
-
82 POENG