Dagens rett

Fersk tomatsaus fra Napoli, Italia

At noe så enkelt kan smake så godt, er et av gastronomiens mysterier
Foto: (hlphoto)

At noe så enkelt kan smake så godt, er et av gastronomiens mysterier

Tykk tomatsaus, basilikum pasta og parmesan har alle elementene som skal til for å vekke matlysten.
Aase E. Jacobsen
09 Januar 2020 - 01:00

Selv om tilgangen på ferske solmodne tomater fra Napoli-traktene på denne tiden av året er lik null, kan denne sausen bli nesten like god og du bruker hermetiske kvalitetstomater. De er i hvert fall plukket på riktig tidspunkt. Velg hele tomater uten skinn. Og lag en stor porsjon, for denne sausen får du glede av til mange andre retter, med eller uten pasta, og ikke minst pizza. 

Alt du trenger å vite om pasta

På jakt etter en ny pastaoppskrift? Her er våre beste 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Fersk tomatsaus La Pommarola fra Napoli, Italia

Fersk tomatsaus La Pommarola fra Napoli, Italia

Fremgangsmåte

Med en skarp kniv skjærer du et kryss i den nederste enden av tomatene. Kok opp vann i en mellomstor kjele og ta den av varmen. Slipp noen tomater i vannet, la dem ligge ca 30 sekunder, og ta dem opp med en hullsleiv. Gjør det samme med resten av tomatene, flå av skinnet og grovhakk kjøttet.

Varm oljen i en stor kjele, ha i løk og la det surre på svak varme under stadig omrøring i ca 5 minutter eller til løken er myk og har fått litt farge. Ha i tomatene, smak til med salt og pepper og kok opp. Skru ned varmen og legg lokk på kjelen. La det koke til det tykner, 30-40 minutter, og rør av og til.

I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken. Riv basilikumbladene i små biter.

Tips: Om du bruker fersk pasta, beregn dobbel mengde av tørket.

Ta sausen av platen, rør i basilikum og smak til med salt og pepper. Slå vannet av pastaen, hell den i en oppvarmet bolle, ha sausen over og bland godt. Serveres straks med revet parmesan ved siden av.

Denne berømte sausen fra Napoli lages om sommeren når tomatene er fullmodne og søte. Den er svært enkel, så ingenting overdøver smaken fra tomatene. Her er den servert med spaghetti, som er den tradisjonelle pastatypen til sausen.

Alt du trenger å vite om pasta

På jakt etter en ny pastaoppskrift? Her er våre beste

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mencia fra Bierzo er årets vinstil
+
Godbiter i pollisten

Mencia fra Bierzo er årets vinstil

Her får du nemlig stor konsentrasjon og terroirkarakter uten at det går utover drikkevennligheten, og det til en pris som er svært gunstig. Noe som er ytterst velkomment i dagens vinprisbilde.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mens alt blir dyrere, er denne nebbioloen fortsatt like billig
+
Ukens vin

Mens alt blir dyrere, er denne nebbioloen fortsatt like billig

Med en pris på 159,90 er den fortsatt et kupp og med fast plass i svært mange polutsalg. Fra samme produsent kommer en miks som er regelrett grisebillig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mencia fra Bierzo er årets vinstil
+
Godbiter i pollisten

Mencia fra Bierzo er årets vinstil

Her får du nemlig stor konsentrasjon og terroirkarakter uten at det går utover drikkevennligheten, og det til en pris som er svært gunstig. Noe som er ytterst velkomment i dagens vinprisbilde.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag denne deilige retten med fylt kyllingbryst, basilikum og appelsinsjy
Dagens rett

Lag denne deilige retten med fylt kyllingbryst, basilikum og appelsinsjy

Kyllingbryst eller -filet er manges go-to når maten skal raskt på bordet. Denne kombinasjonen er ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mens alt blir dyrere, er denne nebbioloen fortsatt like billig
+
Ukens vin

Mens alt blir dyrere, er denne nebbioloen fortsatt like billig

Med en pris på 159,90 er den fortsatt et kupp og med fast plass i svært mange polutsalg. Fra samme produsent kommer en miks som er regelrett grisebillig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her