Pizza er manges favoritt på middagsbordet, og en av grunnene til dens popularitet er at du kan variere den i det uendelige.
Her har vi brukt en rekke norske råvarer til å lage en helnorsk versjon.
Prøv en av de andre gode pizzaoppskriftene våre
Birkebeinerpizza
Fremgangsmåte
Lag pizzadeigen ved å blande hvetemel, tørrgjær og salt sammen.
Varm opp melk og olje i en kjele til ca. 37 grader (fingervarmt). Ha væsken litt og litt i det tørre og elt det godt sammen.
Sett deigen til heving i minst 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Kjevl ut deigen og la den etterheve i min. 10. min.
Saus:
Lag en hvit saus ved å smelte smøret i en kjele. Ha i melet og rør det inn. Spe på med melk og rør det godt sammen til det koker opp og tykner.
Ta kjelen bort fra platen og smak til med chilipulver, hvitløkspulver og gressløk. Smør sausen utover pizzabunnen.
Fyllet: Strø osten over sausen. Skrell poteten og skjær den i tynne skiver med en ostehøvel.
Legg potetskivene utover pizzaen sammen med birkebeinerskinka og skiver av purre. Stek pizzaen i ca. 15 minutter til den er gyllen.
Tips: Om du har dårlig tid, kan du bruke pizzadeig fra butikkens kjøledisk.
Her finner du over 80 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG