Vi spiser store mengder kylling hvert år. Men det er som oftest kyllingbrystet vi tyr til. La ikke de andre delene av kyllingen gå i glemmeboken.
Årsaken til at lårene er så gode er at de har et bein i midten. Dermed trengs mer tid i ovnen, men til gjengjeld blir smaken på kjøttet rikere og saftigere. Dessuten er lårkjøttet litt mørkere og med flere smaksstoffer enn det tandre brystkjøttet.
Se alt du kan lage av de ulike delene av kyllingen
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Kyllinglår med urter
Fremgangsmåte
- Hakk urter og hvitløk og ha det under skinnet på kyllinglårene. Legg dem i en ildfast form, pensle med olje og dryss over salt og pepper.
- Legg småtomatene ved siden av.
- Stek lårene og tomatene ved 180 grader i ca. 40 minutter.
- Potetsalat:
- Kok potetene, avkjøl litt og del dem i skiver. Stek bacon sprøtt og del det i biter.
- Skjær vårløk i ringer og del de soltørkede tomatene i to. Bland vårløk og tomater med resten av ingrediensene til potetsalaten.
- Hell over marinaden fra de soltørkede tomatene. Dryss over nykvernet pepper.
Server kyllinglårene med potetsalat og bakte tomater.
Flere oppskrifter med kyllinglår
Flere lekre kyllingretter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
82 POENG