Det er påskeferie for mange, men du er kanskje ikke helt klar for påskelammet på denne onsdagskvelden. En grønnsaksbasert rett er både lettlaget og ikke minst veldig sunt. Og det uten at du må gi avkall på smaken for her er det både sopp, bacon og ost.
En skikkelig koserett med andre ord.
Her finner du enda flere fristende grønnsaksretter
Skaff deg dagens rett som e-post
Grateng med blomkål, sopp, bacon og ost
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 225 grader. Smør en ildfast form.
- Skjær blomkålen i buketter eller store biter som kokes i grønnsaksbuljongen i ca. 5 minutter til knapt mør. La kålen renne av og legg den i formen.
- Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.
- Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
- Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.
Tips: Prøv gjerne å blande blomkål og brokkoli i denne formen. Bruk gjerne skogsopp som kantarell, steinsopp og piggsopp i denne gratengen.
Flere herlige retter med blomkål finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG