Denne fantastiske retten fortjener uten tvil sin klassikerstatus, men den er nok ikke like tradisjonell som man har lett for å tro. Faktisk dukket den ikke opp før mot slutten av 1940-årene.
Se Apéritifs store pastaguide for alt du lurer på om pasta
I den opprinnelige oppskriften er det ikke fløte, men mange synes det er både enklere og bedre.
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Slik lager du Spagetti carbonara enkelt og raskt
Fremgangsmåte
- Kutt opp baconet i små biter og brun dette over middels varme.
- Kok spagetti i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Slå vannet av spagettien, og rør inn sammenvispet egg.
- Bland i bacon, finhakkede urter, salt og pepper. Ha over noen flak parmesan.
- Server retten med en rå eggeplomme anrettet i eggeskallet. Ha godt brød til.
Tips: I den klassiske carbonaraen skal man ikke bruke fløte, men dette er mer og mer vanlig her hjemme og det er unektelig enklere. Noen tilsetter også grønne erter eller brokkoli i retten.
Mange flere retter med spagetti venter på deg
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 535.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-
80 POENG