Dagens rett

Aspargessalat med posjert egg og ost

Det er all grunn til å glede seg til middag

Det er all grunn til å glede seg til middag

Nykokt asparges smaker himmelsk, men må ikke serveres med hollandaisesaus. Bare prøv denne oppskriften.
19 Mai 2021 - 00:00

Det er nå på forsommeren at aspargesen er på sitt beste. Det er derfor god grunn til å fråtse i denne delikatessen. I dagens oppskrift er det den grønne som er brukt, men du kan godt bruk den hvite om den rundere smaken appellerer mer til deg. 

Noe du lurer på om asparges? Du finner det her 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

 

Aspargessalat med posjert egg og ost

Aspargessalat med posjert egg og ost

Fremgangsmåte

Riv salaten med fingrene og legg den i iskaldt vann, gjerne med isbiter.

Knekk av den trenede nederste delen av aspargesen og kok dem i godt saltet vann til de er såvidt møre men har litt motstand nederst på stilken.

Ha asparges straks over i isvann for å stoppe kokeprosessen. Ha salaten i en salatslynge og kjør den til salaten er nesten helt tørr.

Kok opp vannet til eggene sammen med eddiken, skru ned varmen slik at det simrer. Knekk eggene i en kopp en ad gangen og ha de i det kokende vannet.

La dem trekke 3-4 minutter til eggehviten er fast og plommen fortsatt flytende. Kok bare to og to egg om gangen.

Ha eggene raskt over i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser.

Bland alle ingrediensene til salaten, legg på posjert egg og drypp over dressing. Server salaten med brød.

Tips: Dersom du synes det er vanskelig å posjere egg, kan du også servere salaten med et løskokt egg. Hvis du ikke har en salatslynge kan du ha salaten i et kjøkkenhåndkle og riste salaten godt tørr i det.

Dress opp salaten med disse dressingene

Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her