Riv salaten med fingrene og legg den i iskaldt vann, gjerne med isbiter.
Knekk av den trenede nederste delen av aspargesen og kok dem i godt saltet vann til de er såvidt møre men har litt motstand nederst på stilken.
Ha asparges straks over i isvann for å stoppe kokeprosessen. Ha salaten i en salatslynge og kjør den til salaten er nesten helt tørr.
Kok opp vannet til eggene sammen med eddiken, skru ned varmen slik at det simrer. Knekk eggene i en kopp en ad gangen og ha de i det kokende vannet.
La dem trekke 3-4 minutter til eggehviten er fast og plommen fortsatt flytende. Kok bare to og to egg om gangen.
Ha eggene raskt over i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser.
Bland alle ingrediensene til salaten, legg på posjert egg og drypp over dressing. Server salaten med brød.
Tips: Dersom du synes det er vanskelig å posjere egg, kan du også servere salaten med et løskokt egg. Hvis du ikke har en salatslynge kan du ha salaten i et kjøkkenhåndkle og riste salaten godt tørr i det.
Dress opp salaten med disse dressingene
Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev