I denne oppskriften er det faste fiskekjøttet pakket inn i myke og friskere/skarpere smaker. Det er en god match. Det blir det trolig over middagsbordet også. God valentinsdag.
Dagens rett
Valentineskrei
Denne middagsretten er godt for hjertet på flere måter
Supersunn skrei eller torsk bør på menyen en gang i uka, og på en dag som denne, hører hjertevennlig mat ekstra godt hjemme.
Aase E. Jacobsen
14 Februar 2024 - 00:00
Valentineskrei
Fremgangsmåte
- Selleripuré:
Skrell og skjær sellerien i terninger. Kok dem i smør uten at de blir brune, i 3-4 minutter. - Hell på så mye matfløte at det står halvt opp på sellerien.
- Legg på tett lokk og la sellerien koke til den er mør, ca. 10 minutter.
- Mos sellerien og smak til med salt og pepper. Hold puréen varm
- Salsa:
Ha alle ingrediensene unntatt salt og persille i en matmølle og kjør til en jevn puré. - Ha salsaen i en kjele og gi den et oppkok og la den surre over lav varme under lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og rør inn finhakket persille like før servering.
- Skreien:
Skjær skreifiletene i to jevnstore stykker. Dryss dem med salt og drypp sitronsaft over. - Stek fisken på middels høy varme med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør i ca. 8 - 10 minutter slik at skinnet er sprøtt.
- Snu fileten og stek videre i et par minutter til den så vidt gjennomstekt.
- Det er viktig at varmen ikke er for sterk og at fisken ikke steker for lenge, da blir den tørr.
- Legg opp fisken på en seng av selleripuré og drypp den røde salsaen rundt. Server med sprø hjertetoast.
Her finner du 60 oppskrifter med skrei
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå