Dagens rett

Dampkokt ørret med ingefær

Prøv en ny vri på ørretmiddagen
Foto: (wx-bradwang)

Prøv en ny vri på ørretmiddagen

Kinesiske smaker som ingefær, sesamolje og soyasaus gjør susen med hverdagsfisken.
25 Juni 2021 - 23:00

En dampkoker står muligens ikke øverst på ønskelisten, men med den økende populariteten til kinesiske retter som dim sum, er det kanskje det du skal investere i? 

Damping er en mildere varmebehandling enn steking, siden varmen bare siver gjennom råvarene uten den samme kontaktflaten som i en stekepanne. 

Har du dampovn, følger du instruksjonene til din ovn. 

Uansett er de typisk kinesiske smakene med på å løfte det delikate fiskekjøttet til nye høyder. 

Se våre andre oppskrifter med ørret

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Dampkokt ørret med ingefær som i Kina

Dampkokt ørret med ingefær som i Kina

Fremgangsmåte

Rens fisken. Bruk en skarp kniv og skjær skråsnitt på begge sider av fisken inn til benet med ca 2,5 cm avstand. Gni fisken inn- og utvendig med salt og sesamolje.

Fordel vårløken jevnt utover en ildfast form og legg fisken oppå. Bland soyasaus og vin eller sherry med ingefær og hell blandingen over fisken.

Sett formen i en dampkoker over kokende vann og dampkok ved sterk varme i 12-15 minutter til fisken er kokt.

Varm oljen i en liten kjele. Ta formen opp av dampkokeren. Legg den strimlede vårløken på fisken og hell den varme oljen langs fisken. Server omgående med kokt ris. 

Tips:
Om du ikke har dampkoker, kan du bake fisken i ovnen ved 175 grader i 15 minutter. 

Tips:
For ekstra fargerik servering, strimler du rød chili og rød og gul paprika og legger på toppen. 

Tips:
All fisk med fast kjøtt og delikat smak, som havabbor eller piggvar, kan tilberedes på denne måten.

Flere deilige retter med kinesisk mat finner du her

Her finner du veldig mange spennende oppskrifter med ørret

Og her finner du veldig mange andre fiskeretter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her