Jordskokk er en av vinterens største delikatesser, som kan spille hovedrollen, eller løfte en forholdsvis hverdagslig råvare som oppdrettslaks til nye høyder.
Her kan du lese mer om jordskokk
Se alt du kan lage med jordskokk
Laks er hverdagsfisk, men får du tak i økologisk laks, får den en høyere status. Den økologiske er å foretrekke av flere grunner. Uansett hva du velger, er laksefilet som kjent svært enkel å tilberede. Det er ikke mye som skal til for å forvandle den til en «proff» rett som denne.
Og har du ikke grillpanne, blir fisken like god i en vanlig stekepanne. Det gjelder også om du ikke vil bruke laks, men heller hvit villfisk som torsk, sei, lysing eller kolje. Det er ingen grunn til å begrense seg til to fiskesorter som de fleste dessverre gjør, når det finnes så mye godt i havet.
Her finner du flere gode retter med andre typer fisk
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Grillet laksefilet med jordskokkpure og valnøtt- sjampinjongolje
Fremgangsmåte
Skjær laksen i 6 like store stykker. Gni dem inn med valnøttolje, salt og kvernet hvit pepper.
Skrell jordskokkene og skjær dem i grove stykker. Kok jordskokkene møre i vann uten salt.
Slå av vannet og kjør jordskokkene til en glatt pure med kokende fløte til passe fast konsistens. Smakes til med salt og pepper.
Skjær sjampinjongene i terninger 5x5 mm.
Rist valnøttene i tørr panne til de blir gylne, dryss på litt salt. Ta dem ut av pannen og kutt hver halve valnøtt i fire.
Stek sjampinjongene i samme panne i solsikkeolje. Tilsett valnøttolje og valnøttkjerner. Smak til med salt og pepper.
Legg laksen på grillen med kjøttsiden ned. Legg på lokket og grill dem til du lett kan trekke av skinnet.
Legg laksen på tallerkener sammen med jordskokkpure og valnøtt-sjampinjongoljen rundt. Legg på grovkuttet persille og småbladet salat og ha kapersen på.
Tips: Denne retten kan du godt lage i stekepannen også - stek da laksefileten med den peneste siden ned til den har fått fin stekeskorpe, snu fileten og stek ett minutt på den andre siden. Laksen bør ha en lett rå kjerne.
Her finner du veldig mange oppskrifter på laks, ørret og røye
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
AustraliaVolum: 0.75 l Pris: 199.80 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
81 POENG