Sei har fått et ufortjent hverdagsstempel. Det er det ingen grunn til og spesielt ikke nå som du kan sjekke fangstdato i fiskedisken. For den er best når den er helt fersk, og til ovnsbaking er storseien å foretrekke.
At den har hverdagsstempel, har likevel en fordel, nemlig at du nesten alltid får tak i den i manuelle fiskedisker.
Prøv våre andre gode oppskrifter med sei
Sørg for å få dagens middagstips som epost - det er helt gratis
Ovnsbakt sei med sprø skinke
Fremgangsmåte
Start med løken. Stek den i olje på svak varme så den karamelliseres og blir myk. Rør inn gressløk og smak til med salt og pepper.
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Kok potetene halvmøre i lettsaltet vann. La dem dampe godt av seg, skjær dem i skiver som deles i to og stek dem møre i olje. Rør inn hakket persille.
Sprøstek skinkestrimlene i olje og rør inn persille.
Skjær seifileten i 4 jevnstore stykker, dryss dem med salt og pepper, drypp olje over og legg dem i en ildfast form.
Bak filetene i ovnen ved ved 180 grader i 5--10 min avhengig av tykkelsen.
Legg opp fiskestykkene på en seng av løk, legg skinken på toppen og server potetene ved siden av.
Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG