Steinbit er en av de aller beste matfiskene vi har, og her får den lekkert følge. Oppskriften er svært lett å følge - og sabla god.
Dagens rett
Steinbit med estragonsmør og fennikelkompott
By på en lekker rett med steinbit
Denne velsmakende pakken er mye enklere å lage enn den høres ut som. Her er oppskriften på dagens middag.
Redaksjonen
06 Februar 2021 - 01:05
Steinbitpapillote med varmt estragonsmør og fennikelkompott
Fremgangsmåte
- Fennikelkompott:
- Snitt fennikel i løvtynne skiver og forvell i lettsaltet vann til de er møre i ca. 3-4 minutter.
- La fennikelen få renne av seg i en sil. Smelt 1 ss smør i en vid kjele og fres fennikelen lett, tilsett 2 dl vann og kok inn. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og 1 ss hakket estragon.
- Sausen:
- Finhakk sjalottløken og kok opp med vin, eddik og fløte og reduser til 1/3.
- Pisk inn usaltet smør - dette må ikke koke da det vil skille seg.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt sitron.
- På et ca 40 cm langt ark matpapir legges ¼ av fennikelkompotten, ha salt og pepper på fisken, legg fisken opp på grønnsakene sammen med 1 ts smør og 5-6 estragon blad. Gjenta dette for de tre andre fiskepakkene.
- Legg matpapiret over og brett til en tett pose. Bak fiskeposene på 180 grader forvarmet ovn i ca. 15. minutter.
- Klipp opp posen og hell over sausen. Server med godt brød.
Mange flere deilige retter med steinbit finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 264.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå