- Fennikelkompott:
- Snitt fennikel i løvtynne skiver og forvell i lettsaltet vann til de er møre i ca. 3-4 minutter.
- La fennikelen få renne av seg i en sil. Smelt 1 ss smør i en vid kjele og fres fennikelen lett, tilsett 2 dl vann og kok inn. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og 1 ss hakket estragon.
- Sausen:
- Finhakk sjalottløken og kok opp med vin, eddik og fløte og reduser til 1/3.
- Pisk inn usaltet smør - dette må ikke koke da det vil skille seg.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt sitron.
- På et ca 40 cm langt ark matpapir legges ¼ av fennikelkompotten, ha salt og pepper på fisken, legg fisken opp på grønnsakene sammen med 1 ts smør og 5-6 estragon blad. Gjenta dette for de tre andre fiskepakkene.
- Legg matpapiret over og brett til en tett pose. Bak fiskeposene på 180 grader forvarmet ovn i ca. 15. minutter.
- Klipp opp posen og hell over sausen. Server med godt brød.
Mange flere deilige retter med steinbit finner du her