- Skjær kjøttet i terninger og baconskivene i biter.
- Varm en panne og stek først baconbitene, dernest kjøttet i fettet i pannen.
- Ha dette over i en gryte.
- Kok ut pannen med vann og vin og hell dette over kjøttet. Kok opp, skum av og la koke opp.
- Dryss over paprikapulver.
- Skjær kålen i 6-8 båter og legg oppå kjøttet. Dryss over litt salt og pepper. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 45 minutter.
- Sjekk av kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og allehånde.
Legg kål og kjøtt på serveringsfat og server sjyen ved siden av.
Serveres med brød, potetmos eller ris.
Tips:
Du velger styrken på retten ved å bruke et mildt eller sterkt paprikapulver.
Tips:
I Brasil lages denne retten med flere typer kjøtt, storfe, lam eller svin.
Tips:
Du kan også bruke vanlig hvitkål i denne retten.
Flere oppskrifter på lammegryter finner du her
Mange andre deilige retter med lam
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev