Martinier er umåtelig populære drinker, og i andre land har enkelte barer spesialisert seg på nettopp denne drinktypen. Variasjonsmulighetene er nærmest uendelige, og nye spennende oppskrifter kommer stadig.
Kjell Johnsen ved
Parkteateret Bar i Oslo , har laget denne spesielle og krydrete martinien som garantert vil gi deg en helt ny opplevelse av denne klassiske drinken.
Visste du at drinker også godt kan brukes som drikke til krydret mat? Les mer om
dette her (klikk).
Chili er en utrolig flott smakstilsetting som vi er vant til å bruke mer og mer av når vi lager de herligste retter, men den kan også med fordel brukes i drinker!
Vi ønsker deg en riktig god helg!
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.
Illustrasjonsfoto: Carin Tegner
Fremgangsmåte
Fyll et stort glass med isbiter og ha opp i vermuten, rør med barskje så all isen kommer i kontakt med vermuten. Bruk en barsil og hell ut det meste av vermuten, alt etter hvor tørr du vil ha den. Ha opp i vodka og rør. Sil innholdet over i et avkjølt cocktailglass, press oljen ut av sitronskallet over drinken og ha i chilien som garnityr. Vil du ha en mildere variant, bruker du vanlig vodka eller gin isteden.
Hvitløk- og chilivodka:
Hell ut litt av vodkaen av en full flaske og tilsett 5-6 skrelte hviløksfedd og 3-4 delte tørkete chili. La det stå et par dager og trekke. Rist på flasken et par ganger om dagen. Du kan selvfølgelig justere styrken med mer eller mindre chili og hvitløk i.
Sendt inn av
Kjetil Johnsen