Drikke
By på en mytisk cocktail med whisky

By på en mytisk cocktail med whisky

Granateplet har kongelige, mytiske aner, og i dag byr vi på en cocktailoppskrift med denne forlokkende frukten.
Redaksjonen
17 Juli 2015 - 14:05

Du kjenner kanskje granateplet bedre fra baren som den konsentrerte juicen grenadine, eller som et eksotisk innslag i forskjellige matretter.

Lekkerbisken

Den fantastiske kombinasjonen av det søte, syrlige og lett bitre er en smak som ikke kan erstattes, og som er en utrolig viktig del i en rekke drinker.

Flere drinker med grenadine finner du her

Her har vi brukt en likør som klarer å fange opp den naturlige granateplesmaken, og sammen med en god skotsk whisky blir dette en skikkelig lekkerbisken av en drink.

Dette er den beste blended whiskyen

Denne cocktailen henter sitt navn fra granateplets mytiske historie, hvor den greske guden Hades kidnappet gudinnen Persefone og tok henne med til dødsriket.

Ga dronningstatus

For å få henne til å bli værende fikk han henne til å spise et granateple, og Persefone ble dermed for all evighet dronning over dødsriket.

Flere cocktailer

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Persephone

Persephone
Ingredienser

3 cl Bols Pomegranate (granateplelikør)
4 cl blended scotch whisky
1 cl friskpresset sitronjuice
2 cl fyldig sukkerlake

Appelsinskall

Fremgangsmåte

Fyll en cocktailshaker med is og ha i alle ingredisensene unntatt appelsinskallet.

Rist godt og sil over i et stort avkjølt cocktailglass. Skjær en lang spiral av en vasket appelsin og pynt på kanten av glasset.

Flere cocktailoppskrifter

Tips1:

Drinken forandrer karakter ettersom hvilken whisky du bruker.

Tips2:

En sukkerlake lager du lett ved å koke like deler vann og sukker til sukkeret er løst opp for så å avkjøle den.
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her