Smør en rund form på 23 cm, og legg i bakepapir.
Tilsett feta, parmesan, urter, olje og pepper i bollen, bruk k-visp og bland sammen ingrediensene i ca 30 sekunder. Fjern bollen og dekk til bollen og la den kjøle seg ned i kjøleskapet.
Finn frem bakebollen og montér eltekrok.Tilsett mel, gjær, finkornet sukker, salt, olje og vann i bollen og lag eltekroken bearbeide deigen til den er glatt og elastisk. Ta så deigen ut av bollen og bruk nå kjøkkenbenken som arbeidsflate.
Strekk deigen ut og trykk forsiktig for å fjerne luftboblene. Kjevle deigen ut til et rektangel, ca 25x35 cm i størrelse.
Ta frem ost- og urteblandingen fra kjøleskapet. Fordel blandingen over deigen og tilsett deretter de soltørkede tomatene på toppen. Rull opp deigen fra den lengste siden, for å lage en pølseform. Skjær 7 jevne skiver, ca 5 cm bred hver og legg deretter seks av skivene rundt kanten og den siste skiven i midten. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la den heve i ca 30-40 minutter. Forvarm ovnen til 180 grader. Pensle toppen av hvert stykke med pisket egg. Stek i ca 45 minutter på 180 grader til de er gylne og har hevet seg (dekk til med folie hvis det begynner å bli alt for brune for fort).
La hvile i ca 5-10 minutter før servering. Serveres varm til suppe eller salat, som tilbehør til grillmat eller i piknikkurven.
Tips:
Til denne oppskriften trenger du en kjøkkenmaskin, k-visp og en eltekrok..
Bruk eltekrok for å kna deig til f.eks hjemmelaget brød, pizza eller boller.
Bruk ballongvisp til å piske krem eller egg.
Bruk K-visp for å lage smakfulle kjeks og kaker, eller hjemmelagde kjøttkaker.
Se våre andre oppskrifter på brytebrød
Velg blant syv salater som passer til
Prøv denne deilige lettlagde spinatsuppen ved siden av
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev