Bohemsk burger
Fredag er burgerdag
Bohemsk burger
Fremgangsmåte
Rør inn salt og pepper i karbonadedeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
Del deigen i fire. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
Bland créme fraîche med salvie, oregano, salt og pepper.
Vask og rens spinaten og fres den i panne med skivet vårløk og presset hvitløk, akkurat til den faller sammen.
Stek burgerne på sterk varme i en blanding av olje og smør, ca 3 minutter på hver side.
Varm dine hjemmelagde hamburgerbrød og fyll med créme fraîche-blandingen, tomat, burger og spinat/vårløk.
Noen skiver god kokt skinke eller sprøstekt spekeskinke oppå burgeren gir ekstra god smaksopplevelse.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
91 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Hamburger
Fremgangsmåte
I denne oppskriften kan du bruke både kjøttdeig, familiedeig eller karbonadedeig.
Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.
Stek burgerne på sterk vame, 1-2 minutter på hver side.
Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll det med salat, hamburger, tomat og løk. Ketchup eller annen saus etter eget ønske.
Lag hamburgerbrødene slik Hellstrøm gjør
Her har du mange andre oppskrifter på hamburgere med forslag til hva du skal pynte de med
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG