- Bland alle ingrediensene i bollen til kjøkkenmaskinen. Bruk en elte-krok og elt i kjøkkenmaskinen i cirka 15 minutter, da skal alt være godt blandet.
- Dekk bollen med plast og sett deigen til heving på et lunt sted. Deigen skal heve til dobbel størrelse, og det kan ta 40-50 minutter.
- Ta deigen ut på kjøkkenbenken og strø mel over. Del den i to, og del hver halvdel i åtte biter.
- Rull dem til boller som legges på et stekebrett med bakepapir. Ha litt mel på hånden og klem bollene flate. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle og la bollene heve til dobbel størrelse, cirka 30 minutter.
- Når de er ferdig hevet, pensler du dem forsiktig med pisket egg og strør over sesamfrø eller valmuefrø.
- Stek bollene midt i ovnen ved 180 grader i cirka 20 minutter.
Her finner du mange deilige retter der du skal bruke hamburgerbrød til
Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm