Bransje
Ble nestbest i verden med dette
Foto: (Fredrik Ringe)

Ble nestbest i verden med dette

Christopher W. Davidsen tok sølv i Bocuse d'Or med denne utrolige kreasjonen.
Aase E. Jacobsen
28 Januar 2017 - 11:30

Christopher W. Davidsens retter er noe av det lekreste som er presentert under Bocuses 30 år lange historie og ga ham altså sølv. Det er imidlertid bare de 26 dommerne som har smakt maten. Alle andre må nøye seg med bildene.

Både kjøttretten med sin kombinasjon av Bresse-kylling og hummer og ikke minst den veganske retten med «vellagret» purre ser ut som kunstverk som helst ikke skal røres, men som altså har smaker som er en sølvmedalje verdig.

Kanskje vil vi kunne smake elementer fra menyen når han vel er tilbake i sitt arbeid på restaurantene Caya og Søstrene Karlsen i Trondheim. Sannsynligheten for at pågangen på restaurantenes bookingtjeneste blir stor framover, er stor, selv om det ikke ble gull denne gangen.

Christopher W. Davidsen. Foto:

Også hans assistent, såkalt commis, Håvard Christian Werkland jobber til daglig i Trondheim, nærmere bestemt Scandic Nidelven.

Offeret for å nå toppen er stort, sikkert større enn hva de fleste klarer å forestille seg. Til tv2 innrømmer Christopher at det tøffeste er å ikke ha vært sammen med kona og deres to døtre mer enn et par helger det siste halvåret. Trener har vært Gunnar Hvarnes som fikk bronse i Bocuse d’Or 2011. Han har derfor kunne bidra med erfaring fra innsiden.

Bronsen gikk i år til Island. Bocuse-gullet gikk til USA - for første gang i historien. 

Norge har nå fem gull, tre sølv og to bronse i Bocuse d'Or, i alt ti medaljer. Og  har derfor like mange medaljer som Frankrike.

De norske supporterne vinner alltid festen. Foto:
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her