Start med vaniljekremen:
Skrap ut frøene i en vaniljestang og kok opp med melk. Ta ut vaniljestangen.
Visp eggeplomme, sukker og maisstivelse luftig. Hell melken i eggeblandingen mens du visper.
Hell tilbake i kasserollen og kok opp under konstant visping. Ta av platen når kremen har tyknet, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper.
Sil vaniljekremen gjennom en finmasket sil. Dekk over skålen med plast og la stå i kjøleskapet.
Gjør klar hvetedeigen:
Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett sukker, kardemomme, smør og nesten alt melet. Kna til deigen er blank og smidig.
Tilsett salt og eventuelt spe på med mel. Kna deigen til den slipper bollen. La heve under et klede i ca. 20–30 minutter.
Lag fyllet:
Riv mandelmassen og kjør alle ingrediensene unntatt blåbær i en mikser. Vend inn blåbærene.
Utbaking:
Legg deigen på et melet bakebord og del den i to deler.
Kjevle ut hver del til et rektangel og stryk fyllet jevnt utover.
Brett deigen på midten og skjær den i strimler.
Snurr sammen hver strimmel til du har ca. 40 snurrer. La dem heve under klede i 40 minutter.
Sett ovnen på 225 °C. Hell vaniljekremen i en sprøytepose og sprøyt vaniljekrem i midten av hver snurr.
Pensle bollene med vispet egg og stek dem midt i ovnen i ca. 8–10 minutter. Avkjøl på rist.
Se våre andre oppskrifter på snurrer
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev