Du behøver heller ikke være veldig godt trent i bakekunsten for å lykkes med disse snurrene. Det handler rett og slett om å ha to hender og så er det bare å tvinne og snurre i vei. Størrelsen på bollene avkjøres av hvor stor leiven blir etter at du har brettet den. Strimler på 20 cm gir en fin porsjonsstørrelse, men hvis du vil lage de gigantiske bollene som du ser på bakeriet, må du øke lengden. Prøv deg fram - smaken blir den samme gode uansett utseende.
Ukens kake
Snurrede kanelboller
Foto: (Angela Kotsell)
Slik lager du kanelsnurrer
Du har kanskje prøvd det før, men ikke lyktes å lage kanelbollene på denne måten, som gjør dem ekstra fristende. Her får du den enkle oppskriften.
Aase E. Jacobsen
13 August 2020 - 12:00
Snurrede kanelboller
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og pass på at temperaturen ikke er mer enn 37 grader.
- Pisk inn tørrgjæren.
- Bland sukker, kardemomme og mel i en bolle og tilsett væsken. Arbeid deigen blank og smidig. Tilsett mer mel om nødvendig, for deigen skal bli så smidig at den slipper bollen.
- La heve under klede til dobbel størrelse, 20-30 minutter.
- Bland sammen ingrediensene (smør, sukker og kanel) til fyllet.
- Ha deigen på en melet bakeplate og kna den smidig. Kjevle den til et rektangel. Smør fyllet utover.
- Brett den dobbel og skjær strimler på 3 cm. Tvinn hver strimmel ved å rulle den ene hånda over mens du holder den fast med den andre. Deretter snurrer du strimmelen rundt pekefingeren og binder bollen sammen ved å stikke den ene enden inn i midten.
- Sett på bakebrett med bakepapir og gjenta med resten av strimlene. La heve under klede i 30 minutter.
- Sett ovnen på 230 grader. Pensle bollene med pisket egg og dryss over perlesukker (kan utelates). Stek midt i ovnen i 8-10 minutter.
- Avkjøles på rist under klede.
Se våre andre oppskrifter på kanelboller
Lyst til å bake noe annet? Da skal du se her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå