Drikke
Bestill nyttårschampagnen nå

Bestill nyttårschampagnen nå

Det haster om du skal sikre deg de beste boblene til nyttår.
Aase E. Jacobsen
23 Desember 2013 - 13:55

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Mange har nok kommet til ribbete polhyller dagen før nyttårsaften og endt opp med å nøye seg med restene. Det er fortsatt noen dager igjen å gjøre det på.  

Lekker og prisgunstig

Så selv om det er en viss risiko forbundet med å bestille varer så sent på året, kan jeg ikke la være å tipse om en av mine favorittchampagner i klassen «brut uten årgang». Henriot Brut Souverain (57010)er en virkelig lekker sak med flott lagringspreg.

Les om champagne med og uten årgang

En seriøs «standardchampagne» til en gunstigere pris enn utgaver fra andre profilerte champagnehus.

Kompleks til tusen

Så er også Henriot et spesielt champagnehus. Også deres rene chardonnay, Henriot Blanc de Blancs (57011), er en champagne som vil vekke begeistring, men den må bestilles raskt for å nå fram i tide.

Har du lyst å smake deres toppcuvée, Henriot Cuvée des Enchanteleurs 1998 (1066), og altså har en tusenlapp å svi av, er den faktisk mye lettere å få tak i. Det skyldes at den ble kjøpt inn som partivare i november i fjor. Det er egentlig utrolig at det fortsatt er noe igjen, men de som kjøper champagne til denne prisen, kjører sikkert «safe» og går for Dom Pérignon.

Rimeligere alternativ

I skrivende stund finnes Henriots beste i 37 polutsalg. En utviklet og superkompleks, men fortsatt ung champagne som krever sin mat og ikke minst oppmerksomhet fra den som nyter.

Ikke akkurat noe for støyende nyttårsselskaper.

Tips til nyttårsmenyen finner du her

Da ville jeg heller prøve en litt mer «forståelig» og ikke like kostbar champagne som Lanson Gold Label Brut Vintage 2005 (42609).

Mer sødmefylt enn og ikke like kompleks som forgjengeren 2002, men like fullt en smaksrik og seriøs champagne og et veldig godt kjøp.

Den aller billigste

Er du imidlertid i helt den andre av prisskalaen, men likevel er kresen når det kommer til boblene, er Davenne Crémant de Bourgogne Extra Brut (10491)fra Burgund det aller beste kjøpet blant de rimelige. Moteriktig knusktørr og elegant. Dessuten er den å få tak i så å si overalt.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Du forstår raskt hvorfor dette er Bergens nasjonalrett
Dagens rett

Du forstår raskt hvorfor dette er Bergens nasjonalrett

Prinsefisk er nytrukket torsk i en fyldig og luftig hvit saus. Mat for kongelige, og navnet har en slik forklaring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her