Matkurs og vinkurs

Beersmakers Dinner i Oslo 5. mars

Beermakers Dinner: Smak 10 øl fra to av Norges fremste bryggerier til en uimotståelig 5-retters meny
Foto: (Julie H. Amundsen)

Beermakers Dinner: Smak 10 øl fra to av Norges fremste bryggerier til en uimotståelig 5-retters meny

Det blir mange deilige smaker på Stock den 5. mars. Haandbryggeriet og Kinn Bryggeri tar med seg 5 spennende øl hver til en svært så fristende femretters meny.
Julie Helene Amundsen
01 Januar 2019 - 09:18
Espen Lothe Foto: Pétur Þór Ragnarsson

Det blir en kulinarisk aften når to av Norges mest etablerte håndverksbryggerier møtes på Stock Spiseri og Drikkeri i Bjørvika, Oslo. Kjøkkenet har komponert en svært så fristende meny på fem retter med det beste av norske råvarer og smaker.

Kinn satte i gang sine første brygg i 2009, og anses i dag som et av Norges beste håndverksbryggerier. Med øl inspirert av engelske og belgiske stiler har de markert seg som et bryggeri med fokus på høy kvalitet og gode smaker. Bryggmester Espen Lothe som kan sies å ha fått kjendisstatus i ølbransjen, stiller denne kvelden opp med fem spennende øl til menyen. Kinn er kjent for sine svært matvennlige øl, og dette blir en gyllen mulighet til å teste dette. 

Her kan du se hva Apéritif mener om Kinns øl

Arne Eide Foto: 

Vi får også besøk av Haandbryggeriet, som virkelig kan regnes som en av pionerene innen norsk håndverksøl. De var tidlig ute med å markere seg internasjonalt og var i mange år større i USA enn i Norge. De var også tidlig på banen med surøl og lanserte Norges første surøl: Haandbakk i 2006. Det er Arne Eide som er en av grunnleggerne av bryggeriet, som kommer denne kvelden, en ekte veteran i ølbransjen. 

Her kan du se hva Apéritif mener om Haandbryggeriets øl

Benytt denne tirsdagen i mars måned til å smake 10 spennende øl til en deilig femretters meny. Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Bla ned for å se kveldens meny.

  Foto: Julie H. Amundsen
 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her