Matkurs og vinkurs

Beermakers Dinner i Oslo 13. mai

Beermakers Dinner: eksklusive belgiske øl til en meny med helstekt pattegris
Foto: (vicuschka)

Beermakers Dinner: eksklusive belgiske øl til en meny med helstekt pattegris

Denne kvelden får du en unik mulighet til å smake seks svært så eksklusive øl til en riktig så fristende meny med intet mindre enn helstekt pattegris.
Julie Helene Amundsen
22 Januar 2019 - 16:29

Det spares ikke på kruttet når selveste mesterblander fra Rodenbach, Rudi Ghequire kommer til Nedre Foss Gård. Kjøkkensjef Mats Vaulen har komponert en nydelig treretters meny, og hovedretten blir helstekt pattegris. 

Rodenbach er rolls royce blant øl og det nærmeste du kommer vinverdenen, så dette er en helt unik mulighet til å oppdage nye kombinasjoner og smaksammensetninger, for såvel øl- som vinnerden.

Rodenbach er nemlig et bryggeri med lange tradisjoner. Det ble starter i 1821, i byen Roeselare i Vest-Flandern av de fire brødrene Pedro, Alexander, Ferdinand og Constantijn. Etterhvert tok Pedro og hans kone Regina over. Selv om bryggverket har blitt oppgradert over årenes løp, holder de fast ved mange av tradisjonene. 

Rodenbach brygger tradisjonen tro meget flotte surøl. Dette er øl som for mange oppleves mer som vin, enn øl. De blander også noen av ølene med frukt og andre godsaker, og får tid til å godgjøre seg på fat. Stilen heter Flamsk Rød eller Oud Bruin som betyr gammel brun. Vi snakker om meget komplekse og elegante øl som gjør seg perfekt til mat. 

Les her hva Apéritif mener om Rodenbach sine øl

 

Denne kvelden blir med andre ord helt spesiell, og unik i sitt slag i Norge. I tillegg blir det norgespremiere på det nye ølet Rodenbach Fruitage som er det siste tilskuddet i listen over Rodenbach-øl som er tilgjengelig her til lands. 

Kveldens meny
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her