Ishavsrøye er den mest delikate av oppdrettsfiskene, og enn så lenge en som mange kokker trykker til brystet. Oppdrettet er i mye mindre skala enn den mye omdiskuterte laksen. Siden merdene hvor ishavsrøya holdes i ligger i saltvann, men tilføres ferskvann, får ikke fisken ikke har problemer med lakselus siden den ikke trives under slike forhold. Kanskje derfor er den mer fristende.
Dagens rett
Når du baker ishavsrøye med sennep og basilikum, blir den ekstra smakfull
Ishavsrøyefileter trenger veldig kort varmebehandling. Det er det viktigste å passe på i denne oppskriften.
17 Februar 2024 - 00:00
Bakt ishavsrøye med sennepslokk
Fremgangsmåte
- Fres presset hvitløk i olivenolje, tilsett fløte og sennep og kok dette opp.
- Trekk kasserollen til side.
- Rør inn basilikum når massen er litt avkjølt.
- Smør blandingen på Ishavsrøyefiletene.
- Legg på sitronskiver.
- Bak i ovnen på 200 grader i ca 3 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
- Server med mandel-blomkålkrem, tournerte agurker og en kjøttsjy.
- Mandel-blomkålkrem:
- Kok blomkål, melk og fløte sammen til blomkålbukettene er møre.
- Tilsett moste poteter, og rør dette sammen til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.
- Tournerte agurker:
- Agurkstavene freses lett i godt smør og noen dråper vann. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper.
- Kjøttsjy:
- Fres løken i olivenolje til den blir blank, og tilsett god oksekraft og kyllingkraft.
- Kok inn til ca 4 dl.
- Dersom sausen må jevnes, bruk maizennamel. Sausen skal ikke være for tykk.
- Pisk inn usaltet smør og smak til med salt og pepper.
Her ffinner du mange flere deilige retter med ishavsrøye
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå