Ishavsrøyefileter er lettvint og ikke minst en delikat råvare som skal ha kort tid og stekpanna. Lag derfor sausen og det andre tilbehøret først.
Dagens rett
Foto: (FabrikaCr)
Stekt ishavsrøye i en deilig kremet urtesaus er skikkelig festmat
Ishavsrøye er en fisk som egner seg svært godt for å stekes i panna. En kremet saus med smak av timian og dill er egentlig alt du trenger ved siden av.
18 November 2023 - 00:00
Stekt Ishavsrøye med timiansaus
Fremgangsmåte
- Rens og skjær fisken i serveringsskiver om du bruker hel fisk. Om du bruker fileter og beholder skinner på, må du skrape det fritt for skjell.
- Det enkleste er derfor å ta av skinnet.
- Vend fiskestykkene i hvetemel tilsatt salt og krydder og stek i smør i middels varm stekepanne.
- Timiansaus:
Rens og finhakk sjalottløk. - Tilsett fiskekraft og hvitvin/sider og kok inn til ca halvparten.
- Tilsett fløte og timian, kok 5-10 minutter og smak til med salt og hvit pepper.
- Rør inn dill rett før servering.
- Server den stekte ishavsrøya med timiansaus, ekstra dill eller timian, villris og kokte aspargesbønner.
Se flere lekre retter med ishavsrøye
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå