Derfor er det ekstra hyggelig å lese Bakeboka, for den holder samme svært høye kvalitet, både når det kommer til oppskrifter og presentasjon. En av oppskriftene kan du teste allerede nå.
Hendig og robust
Om Sverre Sætre kan innkassere nok en seier i Beste Norske Kokebok, avsløres den 9. desember på Det Norske Teatret.
Dette mener juryen om Sverre Sætres kandidatur til Beste Norske Kokebok 2013:
Sverre Sætre. Bakeboka.
Denne gang har konditormesterens desserter, kaker og søte lekkerier måttet vike for surdeig, grove brød, knekkebrød, lefser og wienerbakst. Med pedagogisk fremstilling og flotte illustrasjoner er det en bok å bli sulten av og glad i på samme tid. Boken har et hendig og robust format som gjør at den finner sin naturlige plass i enhver kjøkkenhylle.
Kjør rosmarin og olje i en foodprosessor til du får en helt glatt masse. Denne oljen skal du så bruke i brødene.
Brøddeig:
Bland sammen det tørre (unntatt maldonsaltet) i en bolle med en sleiv. Tilsett vannet og oljen og bland det hele godt sammen. Dekk med plast. Deigen skal være ganske klissete.
Nå skal deigen heve i 2 timer og strekkes og brettes underveis.
Du trenger fire vanlige terrakottakrukker som rommer ca. 5 dl hver, slike som du ellers bruker til de små plantene dine.
Del den ferdig hevete deigen i 4 like store emner. Klipp bakepapir i 4 firkanter som passer ned i krukkene. Pensle papiret godt med olje og trykk det ned krukkene, pass på at papiret fyller hele krukken innvendig. Legg et deigemne i hver krukke.
Legg et klede over de fire krukkene og sett til heving. La heve til deigen er dobbelt så stor. Dette kan ta fra 1 til 2 timer, avhengig av hvor varmt det er i rommet. Pensle de ferdige brødene med rosmarinolje og strø med maldonsalt rett før steking.
Sett brødene i varm stekeovn på 230 °C. Stek i ca. 30 minutter til brødene høres hule ut når du banker på dem.
Tips:
Stek deigen som et vanlig brød, med eller uten form. Bare husk å pensle godt med olje og salt før steking.
Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.