Devil's food cake
Bak en djevelsk god sjokoladekake

Bak en djevelsk god sjokoladekake

Denne kaken er udødeliggjort av 80-tallsbandet B-52. Den smaker like godt som låta deres beskriver den.
Aase E. Jacobsen
28 November 2015 - 20:14

 

Denne kaken er en amerikansk klassiker som 80-tallsgruppa B-52 så fristende synger om i låta Cake fra 1983. Her befales det å kline godt til med sjokoladekrem mellom lagene så mye at det renner ned langs sidene. Du skal altså ikke være så nøye med pyntingen, ifølge B-52. Noe som også støttes av den kjente amerikanske kokken/konditoren David Leibovitz.

Det er hans oppskrift tilpasset norske forhold du kan prøve deg på denne uka.

Mens du baker kan du prøve å synge med:

Cake

Take a little, take a little nip,

take a little sip, take a little more.

Spread icing nice and thick between the layers.

Ooh let it drip down the sides. Who cares.

Done with the batter.

 

I am watching it drip down the sides

(If you want a better batter better beat it harder.)

I am watching it drip down the sides

I said according to my recipe, you put it on a slow bake

According to my recipe, you put it on a slow bake.

 

I am watching it drip down the sides

(If you want a better batter better beat it harder.)

I am watching it drip down the sides

I said according to my recipe, you put it on a slow bake

(Takes a long time for it to rise)

According to my recipe, you put it on a slow bake.

(Let it drip right down the sides)

According to my recipe

(Who cares)

I can't wait to put the icing on the cake.

I-I can't wait to put the icing on the cake.

Caaaake.

 

Hey, you know what I'd really like to do?

Say wha'?

I feel like makin' a cake

Ooh wah what kind of cake do you want?

Umm, how about ... pineapple upside-down cake?

Maybe a chocolate devil's food cake.

Wah, nothin' like a chocolate devil's food cake.

Ooh, how about an angel cake?

Umm, some cinnamon?

Yea, sure.

Sugar?

Yea, uh huh. I swear.

You got a pan the right size?

A pan?

It says in this cookbook it takes a long time to rise.

I read that. Now, beware.

Let's get this thing in the oven.

 

Take a little, take a little nip,

take a little sip, take a little more.

Spread icing nice and thick between the layers.

Ooh let it drip down the sides. Who cares.

Done with the batter.

 

I am watching it drip down the sides

(If you want a better batter better beat it harder.)

I am watching it drip down the sides

I said according to my recipe, you put it on a slow bake

According to my recipe, you put it on a slow bake.

 

Hah hah hah hah hah hah hah hah hah ...

I can't wait to put the icing on the cake.

Hah hah hah hah hah hah hah hah hah ...

250 strokes to beat it, I just can't wait to eat it.

...Ikke jeg heller.

Vi har selvsagt mange andre oppskrifter på sjokoladekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Chocolate Devil’s Food Cake

Chocolate Devil’s Food Cake

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader. Smør to former med en diameter på 22 cm. Alternativt to små brownieformer, eller en stor går også.

Ha smør og sukker i miksmasterbollen og pisk til kremete. Tilsett eggene, ett av gangen, og forsett piskingen, men ikke like kraftig. Pass på at alt blir godt blandet.

Bland kaffe og melk. Blant kakaopulver, mel, salt og bakepulver i en bolle. Ha halvparten av de tørre ingrediensene i smørmiksen, tilsett så kaffe og melk, bland godt. Til slutt har du i resten av melblandingen.

Fordel deigen på de to formene.
Glatt ut og sett midt i ovnen. Hvis det bare er plass til en form, stek i to runder. Det tar ca 25 minutter. Bruk en trepinne til å sjekke at den er gjennomstekt. Avkjøl.

Glasur:
Smelt den hakkete sjokoladen med vann (melk eller fløte) i vannbad (en glassbolle oppi en kjele med litt kokende vann). Rør til jevn krem. Ta bollen ut av vannbadet.   

Del smøret i små biter og pisk dem inn i sjokoladen en etter en til en jevn og myk sjokoladekrem (ganache). Avkjøl til den kan smøres utover kaken uten at den renner, men den skal heller ikke være for fast. Det tar 30-40 minutter.

Pynt:
Ta kakebunnene ut av formene og legg en av dem på et kakefat. Smør krem tykt over. Legg den andre oppå og fordel resten av kremen oppå og på sidene. Det skal være litt «røft».

Hvis du ønsker flere lag, kan du dele hver bunn i to. Det kan være litt vanskelig, men bruk en stor bredbladet kniv. Da må du smøre litt tynnere lag med glasur på hvert lag.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her