Apsargessuppe er perfekt sommermat siden den ikke nødvendigvis må serveres glovarm. Selv kald suppe er herlig. Lager du en stor porsjon, kan den sågar fryses ned.
Dagens rett
Foto: (gbh007)
Når aspargesen er på tilbud, eller bare litt slapp, er det dette du skal lage
Aspargesen blir billigere utover forsommeren, og når den er på tilbud eller bare litt på hell, skal du lage suppe.
09 Juni 2024 - 23:00
Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke eller bacon
Fremgangsmåte
- Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen men ikke kast dem.
- Avskjær skal brukes i kraften.
- Skrell den nederste tredjedelen av den kuttede aspargesen. Del den så i biter på ca 4 cm.
- Kok opp i lettsaltet vann sammen med avskjæret. La det koke i 15 minutter.
- Sil av kraften og kast avskjæret.
- Kok opp kraft med melk og fløte samt tomat i terninger.
- Ha i aspargesbitene.
- La koke 2 minutter.
- Ta så ut aspargestoppene.
- La koke videre i 2 minutter.
- Ha suppen i en food processor (du kan også bruke stavmikser), og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens.
- Ha tilbake i kjelen, smak til med nykvernet hvit pepper og evt mer salt, hold varm.
- Stek skivene med spekeskinke eller bacon i stekepanne til de blir sprø og gylne.
- Fordel suppe i tallerkener.
- Legg sprøstekt spekeskinke eller bacon og aspargestoppene på toppen av hver tallerken.
- Tips: For ekstra smak, kan du bruke kyllingkraft i stedet for vann. Litt chilipulver gir ekstra kick.
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Her kan du lære alt om asparges
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå