Det er maihelg, og det ser ut til at vi får perfekt forsommervær for å fyre opp grillen og lage de lekreste retter slik som denne kombinasjonen. Argentinskinspirert marinade gjør entrecôten ekstra god og det er faktisk også tilbehøret i form av potetsalat og grillet asparges.
De beste grillrettene og -tipsene finner du her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Argentinsk grillet entrecôte
Fremgangsmåte
- Til denne retten bruker du skiver av entrecôte av storfe à 200 g
- Finhakk rosmarin og bland sammen med resten av ingrediensene til marinaden.
- Legg kjøttet i dobbel plastpose og hell marinaden over, bland godt. La stå i romtemperatur i 1 time, eller ca. 3 timer i kjøleskap.
- Ta kjøttet ut av marinaden, dryss over salt og legg kjøttet i en varm grill eller i en varm grillpanne.
- Grill på medium varme, 6-8 minutter for medium stekt. Snu kjøttet ofte.
Serveres med en god potetsalat og grillet asparges .
Her finner du mange oppskrifter med entrecôte, også hvis du skal grille den.
Se alle de gode grilltipsene her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.70 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Potetsalat med stilkkapers
Fremgangsmåte
- Kok potetene hele hvis de er små, og delt i to eller fire hvis de er store.
- Kok de i lettsaltet vann til de er så vidt kokt.
- Bland sammen resten av ingrediensene i en bolle og ha i potetene.
- Smak til med salt og pepper.
Godt tilbehør til grillet mat og tapasbuffeter.
Her finner du flere deilige potetretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Grillet asparges med sitronolje
Fremgangsmåte
- Skjær av ca. 1 cm på den nederste, litt grovere delen på aspargesen.
- Vend så aspargesen i olje med presset sitron, dryss over med salt og pepper.
- Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen farge.
- Grilles totalt i 3-4 minutter slik at den fremdeles er sprø og crispy. Drypp over med litt olje og sitron når den er ferdig grillet.
Passer perfekt som tilbehør til all grillmat, men også som en snacks eller en liten forrett.
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Her er flere grønnsaksretter for grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG