Ukens drink

Clover Club med mindre eller ingen alkohol

Alkoholfri eller alkoholsvak - valget er ditt, uten at du må gå på akkord med smaken
Foto: (viennetta)

Alkoholfri eller alkoholsvak - valget er ditt, uten at du må gå på akkord med smaken

I sin første bok - Drinkboka - kommer den renommerte bartenderen Anne Maurseth blant mye annet med gode råd om hvordan selv klassiske drinker kan gjøres sågar helt uten alkohol.
20 Mai 2022 - 12:00

Nolo-trenden - altså drinker uten eller med lavere alkohol - har eksistert bak bardisken noen år allerede, og en profilert bartender som Anne Maurseth har derfor lang erfaring med å lage lettere utgaver av sågar de store drinkklassikerne. Først fra Pigalle, så Andre til Høyre og nå fra The Conservatory  - barsatsingen hun gjør sammen med Eben Holmboe Bang.

Drinkboka omslag.jpg [87.80 KB]Nolo og klassikere er et tema hun tar med i sin nye og første drinkbok - som rett og slett heter Drinkboka. Valget falt på Clover Club som er en veldig fruktig gindrink og som i svakere og svakest utgave er virkelig fristende og leskende. 

Her kan du lese mer om Clover Club

Her finner du alle våre oppskrifter på Clover Club

For å sikre karakteren i den svakeste drinkene, har Anne brukt ekstra gode erstatninger som Ginish - altså en ginerstatning som ved hjelp av einebær, korianderfrø og andre urter sikrer bitterhet og ginkarakteren. Men også Martini Floreale som er en utrolig god alkoholfri vermut.

De færreste vil derfor merke fraværet av alkohol, bortsett fra at du vil føle deg bedre dagen derpå. Det kan være verd å tenke på. 

Anne Maurseth står bak også denne alkoholsvake forfriskende sommerdrinken

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Clover Club med lite alkohol - drinkoppskrift

Clover Club med lite alkohol - drinkoppskrift

Antall porsjoner

1

Tilberedning

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker, sett sammen shakeren og
rist hardt i cirka 15 sekunder uten is. Da vil du få maks effekt
av eggehviten, og drinken vil bli fluffy og fin. Åpne shakeren,
og tilsett så mye is du klarer i den største delen. Rist i vei til
du hører at isen knuses, og det begynner å danne seg rim på
shakeren. 

Sil over i et avkjølt glass.

Tips:
Når du har eggehvite i drinken, bør du alltid bruke en
tesil – så slipper du uønskede rester av egg i drinken.

Her finner du oppskrift på klassisk Clover Club 

Her finner du oppskrift på Clover Club uten alkohol

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

 Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Drinkboka av Anne Maurseth

Vurder oppskriften
5
5/5 etter 1 anmeldelser
Din vurdering:

Clover Club uten alkohol - drinkoppskrift

Clover Club uten alkohol - drinkoppskrift

Antall porsjoner

1

Tilberedning

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker, sett sammen shakeren og
rist hardt i cirka 15 sekunder uten is. Da vil du få maks effekt
av eggehviten, og drinken vil bli fluffy og fin. Åpne shakeren,
og tilsett så mye is du klarer i den største delen. Rist i vei til
du hører at isen knuses, og det begynner å danne seg rim på
shakeren.  

Sil over i et avkjølt glass. 

Tips:
Når du har eggehvite i drinken, bør du alltid bruke en
tesil – så slipper du uønskede rester av egg i drinken. 

Her finner du oppskrift på klassisk Clover Club  

Her finner du oppskrift på Clover Club med mindre alkohol

Sendt inn av Drinkboka av Anne Maurseth

Vurder oppskriften
0
0/5 etter 0 anmeldelser
Din vurdering:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her