Ukens drink

Clover Club med mindre eller ingen alkohol

Alkoholfri eller alkoholsvak - valget er ditt, uten at du må gå på akkord med smaken
Foto: (viennetta)

Alkoholfri eller alkoholsvak - valget er ditt, uten at du må gå på akkord med smaken

I sin første bok - Drinkboka - kommer den renommerte bartenderen Anne Maurseth blant mye annet med gode råd om hvordan selv klassiske drinker kan gjøres sågar helt uten alkohol.
20 Mai 2022 - 11:00

Nolo-trenden - altså drinker uten eller med lavere alkohol - har eksistert bak bardisken noen år allerede, og en profilert bartender som Anne Maurseth har derfor lang erfaring med å lage lettere utgaver av sågar de store drinkklassikerne. Først fra Pigalle, så Andre til Høyre og nå fra The Conservatory  - barsatsingen hun gjør sammen med Eben Holmboe Bang.

Drinkboka omslag.jpg [87.80 KB]Nolo og klassikere er et tema hun tar med i sin nye og første drinkbok - som rett og slett heter Drinkboka. Valget falt på Clover Club som er en veldig fruktig gindrink og som i svakere og svakest utgave er virkelig fristende og leskende. 

Her kan du lese mer om Clover Club

Her finner du alle våre oppskrifter på Clover Club

For å sikre karakteren i den svakeste drinkene, har Anne brukt ekstra gode erstatninger som Ginish - altså en ginerstatning som ved hjelp av einebær, korianderfrø og andre urter sikrer bitterhet og ginkarakteren. Men også Martini Floreale som er en utrolig god alkoholfri vermut.

De færreste vil derfor merke fraværet av alkohol, bortsett fra at du vil føle deg bedre dagen derpå. Det kan være verd å tenke på. 

Anne Maurseth står bak også denne alkoholsvake forfriskende sommerdrinken

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Clover Club med lite alkohol - drinkoppskrift

Clover Club med lite alkohol - drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker, sett sammen shakeren og
rist hardt i cirka 15 sekunder uten is. Da vil du få maks effekt
av eggehviten, og drinken vil bli fluffy og fin. Åpne shakeren,
og tilsett så mye is du klarer i den største delen. Rist i vei til
du hører at isen knuses, og det begynner å danne seg rim på
shakeren. 

Sil over i et avkjølt glass.

Tips:
Når du har eggehvite i drinken, bør du alltid bruke en
tesil – så slipper du uønskede rester av egg i drinken.

Her finner du oppskrift på klassisk Clover Club 

Her finner du oppskrift på Clover Club uten alkohol

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

 Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Drinkboka av Anne Maurseth

Vurder oppskriften

Clover Club uten alkohol - drinkoppskrift

Clover Club uten alkohol - drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker, sett sammen shakeren og
rist hardt i cirka 15 sekunder uten is. Da vil du få maks effekt
av eggehviten, og drinken vil bli fluffy og fin. Åpne shakeren,
og tilsett så mye is du klarer i den største delen. Rist i vei til
du hører at isen knuses, og det begynner å danne seg rim på
shakeren.  

Sil over i et avkjølt glass. 

Tips:
Når du har eggehvite i drinken, bør du alltid bruke en
tesil – så slipper du uønskede rester av egg i drinken. 

Her finner du oppskrift på klassisk Clover Club  

Her finner du oppskrift på Clover Club med mindre alkohol

Sendt inn av Drinkboka av Anne Maurseth

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her