Oppskrifter

Koronatips

15 tips for at du skal bruke mer av det du har i kjøleskapet

15 tips for at du skal bruke mer av det du har i kjøleskapet

Brune bananer, tørt brød eller tacolefser får nytt liv gjennom disse tipsene.
15 Mars 2020 - 08:51

Fokuset på å redusere matsøppelet er enda mer aktuelt i disse krisetider hvor mange ikke får forlate hjemmene sine for å gå på butikken. 

MatPrat-kokk Magnus Tvedt-Øresland kommer med 15 tips til gjenbruk av råvarer som normalt ville havnet i den grønne posen.

Les om satsingen på oppskrifter som skal redusere matsøpla

- Det ligger et enormt potensial i både opplysning og bevisstgjøring av eget forbruk. Håpet er at forbrukerne skal tenke seg om en ekstra gang og kanskje finne et nytt bruksområde for råvarene de vanligvis kaster i søpla, sier Tvedt-Øresland.

Lag ditt eget chilikrydder
Har du daffe chilier? Legg dem til tørk på kjøkkenbenken. Tørker du chili selv, kan du lage ditt eget chilikrydder, chilipulver eller chilisalt. Ha den tørkede chilien i en morter og knus, før du blander med salt og kanskje litt paprika. 
Se alt du kan bruke chili til

Gjør kokte til ovnsbakte poteter
Har du kokte poteter til overs? Lag ovnsbakte snadderpoteter til neste middag!
Her finner du inspirasjon til å bruke opp potetene 

Lag din egen urteolje
Har du urter eller litt ruccula til overs kan du enkelt lage din egen urteolje.
Prøv en av disse oppskriftene på urteolje 

Salatkrutonger av tørt brød
Tørt brød til overs? Lag sprø, deilige krutonger.
Krutongene kan du bruke i disse oppskriftene 

Lag din egen tortillachips
Tortillalefser til overs etter fredagstacoen? Lag sprø tortillachips på et blunk.
Her er alle våre oppskrifter med tortillalefser 

Sitrusvinaigrette
Har du godt modne sitroner, lime eller annen sitrusfrukt liggende kan du lage din egen vinaigrette.
Slik lager du vinaigrette 

Fylte pannekaker
Pannekaker fylt med rester av chili con carne, taco, stekte grønnsaker eller andre middagsrester blir enkelt en ny, superdigg middag!
Her finner du mange gode oppskrifter på pannekaker 

Fløteisbiter
Har du en skvett fløte til overs? Frys den og bruk i supper, sauser eller gryteretter.
Se alle rettene hvor du får bruk for fløteskvetter 

Quesedilla
Tortilla til overs? Fyll lefsene og lag en deilig quesedilla til lunsj eller kvelds.
Her finner du oppskrifter på tortilla

Guacamole – avokado med stein
Vil du ha guacamole med frisk og grønn farge? Legg avocadosteinen i guacamolen.
Slik lager du guacamole eller andre retter med avocado

Minitacos
Har du taco til overs? Bruk rester fra tacomiddagen og lag minitacos til lunsj.
Få mer inspirasjon med våre tacooppskrifter 

Stekt ris
Rester av kokt ris fra gårsdagens middag blir til kjempegod stekt ris i dag!
Eller du kan bruke risen i disse oppskriftene 

Banansmoothie
Har du brune bananer? Del i biter, frys ned og bruk dem neste gang du skal lage smoothie!
Se de fristende oppskriftene på smoothie 

Urteolje til steking
Urter til overs? Lag urteolje, frys ned, og bruk den til å smaksette maten under steking.
Med disse oppskriftene får du brukt urtene 

Brødpudding
Har du tørt brød til overs kan du lage denne deilige brødpuddingen som dagens dessert!
Se våre oppskrifter på brødpudding

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Your session has expired. The page has been automatically refreshed to generate a new session.

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her