Eplekaker og desserter
Eplekake med pinjekjerner
Fremgangsmåte
- Riv marsipanmassen på et rivjern og bland med egg - ett om gangen.
- Rør inn sukkeret. Bland inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det inn i eggeblandingen. Tilsett melk og smøret som er smeltet.
- Smør en springform, 24 cm i diameter, med smeltet smør. Dryss sesamfrø i formen og drei den rundt slik at kantene blir dekket at sesamfrø.
- Skrell eplene og skjær i båter. Legg halvparten av eplene i bunnen av formen. Hell 1/3 av deigen i formen og eplebåter oppå i et fint mønster. Dekk med deig og legg ytterligere et lag med epler og til slutt resten av deigen.
- Fordel aprikosesyltetøy på toppen og dryss til slutt pinjekjerner over.
- Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-60 minutter. Kontroller at kaken er stekt igjennom med en kakepinne eller trepinne.
Server kaken, kald eller lun, som den er eller med pisket krem eller is til.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
Epleterte med vaniljekrem
Fremgangsmåte
- Rør raskt sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.
- Kjevle ut deigen og kle en paiform. Vi har brukt 4 små former.
- Prikk bunnen godt med en gaffel. Dekk med bakepapr som klemmes godt ned på deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Varm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen, med papiret på, i ca. 15 minutter.
- Vask eplene og stikk ut kjernehusene. Skjær dem i tynne båter.
- Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen med vaniljekrem. Ha på kanel og deretter eplebåtene. Dryss over sukker.
- Stek terten videre til den er fast og gyllen, ca. 20 minutter.
Server epleterten lun med is, kesam eller pisket krem til og gjerne et dryss hakkede nøtter.
Mange flere opp skrifter på eplekaker og ikke minst gode råd
Gode tips om hva du skal bruke eplene til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.50 l Pris: 704.90 kr Bestillingsutvalget95 POENG
-
88 POENG
Sprø eplepai med rosiner
Fremgangsmåte
- Ha mel, salt og smør i en foodprosessor. La maskinen gå til det blir en grynete masse.
- Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig.
- Trykk halvparten av deigen ut i bunnen og opp langs kanten i en paiform.
- Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.
- Fyllet:
Skrell eplene og skjær dem i båter. - Bland eplebåtene med sukker, melis, hvetemel og kanel, og legg dem over i paiskallet. Dryss over rosiner og noen smørklatter.
- Kjevle resten av deigen til et lokk (hold av litt til pynt).
- Pensle paikanten med egg. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten.
- Skjær noen snitt i lokket slik at dampen slipper ut.
- Lag noen dekorative blader av resten av deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med egg.
- Stek paien midt i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.
Server paien lun, som den er eller med pisket krem eller vaniljeis til.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Slik baker du eplemuffins
Fremgangsmåte
- Skyll eplene, fjern kjernehusene og skjær eplene i små terninger.
- Bland alle ingrediensene til muffinsrøren og fyll i muffinsformene, ikke helt fulle. Stikk eplebitene ned i røren.
- Stek muffinsene ved 200°C i 20-25 minutter.
Etter at muffinsene er avkjølt, kan du drysse over litt finhakkede valnøttkjerner.
Denne porsjonen rekker til ca. 6 store muffins.
Mange oppskrifter på muffins finner du her
Gode tips om hva du skal bruke eplene til
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Eplepizza
Fremgangsmåte
- Bland sammen mel, krydder, sukker og gjær. Hell av vannet og elt sammen deigen.
- Dekk til med plast og la den heve 1 time på lunt sted. Pakk ut deigen og kjevle den til en tynn avlang leiv. Legg den på et stekebrett.
- Legg epleskivene på bunnen sammen med rosiner og mandler.
- Hell over sitronsaften og dryss over sukker.
- Stekes ved 200°C i ca. 20 min.
Serveres med vaniljeis.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Se alle de fristende oppskriftene på pizza
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
82 POENG
Eplekake med saftig marengs
Fremgangsmåte
- Ha kransekakemasse i en bakebolle, og tilsett eggene.
- Pisk det godt sammen til en jevn masse.
- Tilsett bakepulver og ha deigen i en godt smurt og rund form, ca. 24 cm, med bakepapir i bunnen.
- Stek kaken på midterste rille ved 180 grader i ca. 15 minutter. Til bunnen har satt seg.
- Skrell eplene og skjær dem i biter og legg dem i en kjele og kok dem møre sammen med sukker og kanel.
- Legg så eplene på bunnen.
- Stivpisk eggehvitene, tilsett sitronsaft og strø sukker i litt og litt og pisk videre til den er seig.
- Bre marengsen over eplene.
- Stekes på midterste rille ved 150 grader i ca. 30 minutter eller til marengsen er stiv og seig.
- Pass på at ikke marengsen brenner seg, skru heller ned temperaturen om det blir for varmt.
- Husk at alle ovner steker forskjellig og temperaturer er bare veiledende.
- Avkjøl kaken i formen.
Tips: Om du ønsker, kan du gjerne bruke halvparten pærer.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG