Guide
Eplekaker og desserter
Foto: (Mats Widén)
Tilslørte bondepiker
Fremgangsmåte
- Start med å lage eplemos. Du kan også kjøpe den ferdig i butikken, om du ønsker det.
- Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i biter.
- Kok eplebitene, 3 ss sukker og vann til eplene er møre og konsistensen er passe. Mengde vann som trengs, avhenger er eplesort. Avkjøl.
- Smelt smøret i en stekepanne og tilsett resten av sukkeret. NB. Bruker du sukkerkavring, så behøver du ikke tilsette sukker.
- Tilsett kanel og bland godt. La det surre litt i pannen under omrøring.
- La kavringblandingen avkjøle på kjøkkenpapir.
Anretning:
Pisk kremfløten. Legg eplemos, krem og kavring lagvis i en dessertbolle eller i porsjonsglass.
Pisk kremfløten. Legg eplemos, krem og kavring lagvis i en dessertbolle eller i porsjonsglass.
Tilslørte bondepiker bør serveres med en gang, ellers mister kavringen den deilige sprøheten.
Eplekake smaker alltid godtDrikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
Toscanana -epler
Fremgangsmåte
- Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del dem i to.
- Ha epler, vann og sukker i en kjele og kok eplene til de såvidt er møre.
- Ta ut eplene og legg dem med snittflaten ned i en smurt ildfast form.
- Smelt smøret i en kjele, ha i mandelflak, sukker, mel og fløte. Kok opp og la røren koke et par minutter. Fordel røren over eplene.
- Bak eplene midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter.
Server tosca-epler lune med f.eks. pisket krem til.
Tips: Smak gjerne kremen til med en skvett konjakk, likør eller karamellsaus om du ønsker.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
Lag eplesuppe som dessert
Fremgangsmåte
- Skrell eplene og fjern kjernehusene.
- Kutt eplene i biter og kok dem i vann sammen med sitronsaft, sukker og kanel til de er myke.
- Kjør epleblandingen i en hurtigmixer til den blir jevn og glatt.
- Sil suppen.
- Bland vaniljekesam med finshakket eple.
- Server suppen lun med en liten spiseskje kesam med eple i hver suppebolle.
Ønsker du å servere suppen kald, avkjøles den i kjøleskapet ca. 4 timer.
Mange flere opp skrifter på eplekaker og ikke minst gode råd
Gode tips om hva du skal bruke eplene til
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
Varme eplekyss
Fremgangsmåte
- Fjern kjernehusene på eplene.
- Smelt smøret i en stekepanne og ha i eplebåtene, rosiner og honningen.
- Tilsett kanel og bland forsiktig.
- La eplebåtene surre til de er gjennomvarme uten å bli helt myke.
Kjempegodt med f.eks. vaniljekesam til.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå