- Riv marsipanmassen på et rivjern og bland med egg - ett om gangen.
- Rør inn sukkeret. Bland inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det inn i eggeblandingen. Tilsett melk og smøret som er smeltet.
- Smør en springform, 24 cm i diameter, med smeltet smør. Dryss sesamfrø i formen og drei den rundt slik at kantene blir dekket at sesamfrø.
- Skrell eplene og skjær i båter. Legg halvparten av eplene i bunnen av formen. Hell 1/3 av deigen i formen og eplebåter oppå i et fint mønster. Dekk med deig og legg ytterligere et lag med epler og til slutt resten av deigen.
- Fordel aprikosesyltetøy på toppen og dryss til slutt pinjekjerner over.
- Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-60 minutter. Kontroller at kaken er stekt igjennom med en kakepinne eller trepinne.
Server kaken, kald eller lun, som den er eller med pisket krem eller is til.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter