Potet

oppskrifter.webp
  • 1 time

    Denne oppskriften har vi fått fra en av våre lesere, Rolv Bruun.

  • 30 minutter

    Stek nypoteter i ovnen med smør, hvitløk og friske urter. De passer deilig til de fleste retter med kjøtt og fisk.

  • 1 time

    Denne paprikagryte med poteter er det fart i. Hvor mye avgjør det selv. Paprikapulver finnes i mange styrker, men glem for all del den vanlige paprikaen fra krydderhylla i nærbutikken. Den har ikke nok trøkk.

  • 30 minutter

    Poor Man's Stew er navnet på denne retten i USA hvor den lages på utallige måter, men ideen er alltid den samme: Få og billige ingredienser.

  • 20 minutter

    Det er veldig enkelt å lage potetmos. Den smaker mye bedre enn du får kjøpt i butikken. Her skal du ha i parmesan som gir enda bedre smak.

  • 25 minutter

    Potetchips smaker ekstra godt når du har laget dem selv! Pass på at du tørker dem godt før du legger dem i oljen, ellers kan det koke over

  • 40 minutter

    Poteter kan ta mange former på kjøkkenet og Pommes Anna er ikke noe unntak. En veldig enkelt oppskrift får du her. Du kan ikke mislykkes.

  • 15 minutter

    Du er sikkert vant til å lage denne retten med våre tradisjonelle poteter. Her foreslår vi en ny variant som du absolutt må prøve.

  • 30 minutter

    Saltkokte Canaripoteter med rød og grønn mojosaus er perfekt på tapasbordet.

  • 25 minutter

    Selvfølgelig skal du lage potetmosen selv. Det er veldig enkelt og den smaker mye bedre enn du får kjøpt i butikken.

  • 30 minutter

    Alle liker stekte potetbåter. Her har du en enkel oppskrift som gir deg perfekt resultat på 30 minutter.

  • 15 minutter

    Hjemmelaget potetmos er enkelt å lage. Du tilsette finsnittet sjakottløk eller hakkede friske krydderurter i stappen. I denne oppskriften har vi brukt muskat som krydder.

  • 1 time

    Denne retten er søt, men det er ikke en dessert. Amerikanerne serverer den som tilbehør til kalkunen. Prøv du også.

  • 30 minutter

    Det er med hvitløk du piffer opp potetmosen. Enkelt å lage og passer mye og mangt.

  • placeholder
  • 1 time

    Ingen skal komme her å si at poteter er kjedelig mat. Med denne oppskriften blir de hasselbackpotetene feststemt tilbehør eller en festrett i seg selv.

  • 30 minutter

    Poteter er anvendelig til så mye. Selv følgelig også når du tilbereder de i ovnen. Forsøk denne oppskriften med båtpoteter.

  • placeholder
    50 minutter

  • 50 minutter

    Du kan glemme å skrelle potetene. De skal stekes i ovnen som de er. Ikke glem timian og hvitløk.

  • 45 minutter

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken